MELITZANA SALAT

MELITZANA SALAT

(aubergine puree)

Ja ik ben de eerste om toe te geven dat als je dit zo leest je niet meteen staat te stuiteren van enthousiasme. Maar kom op, treed eens uit je comfortzone want dit is zo lekker. Ik bestel het altijd bij de griek. Mocht je nog een afspraakje hebben wat eindigt met zoenen is het wel een aanrader om dit allebei te eten, haha! Tip vooraf: maak dit een avond vóórdat je het wilt eten (hoeft niet, maar het is wel zo lekker!).

Boodschappen: peterselie, oregano, citroensap, olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 ui (liefst een rode) en 2 aubergines.

Stap 1: Neem de twee aubergines, prik ze hier en daar een beetje in, smeer ze in met olijfolie en leg ze in een schaal in de oven voor ongeveer 45 minuten op 220 graden. keer ze halverwege even om. Als ze klaar zijn ziet de schil er uit als de huid van een 100-jarige. Je kunt de schil nu makkelijker verwijderen.

Stap 2: Neem een kom, snipper je ui, pers de knoflooktenen (dit is een koud gerecht dus je hoeft niet te snijden, dat doen we alleen bij warme gerechten), voeg één eetlepel oregano toe en één eetlepel peterselie (mag allebei vers of gedroogd uit een potje), ook toevoegen: peper en zout en een beetje citroensap. Tot slot twee eetlepels olijfolie. Ook je aubergineprutje mag erbij. Pureer de hele bende tot een smeuïge massa. (Geheim van de smid, voeg twee grote eetlepels mayonaise en twee eetlepels Griekse yoghurt toe voor een nog smeuïger resultaat). Doe dit in een mooi schaaltje en dek af met folie.

Stap 3: De volgende dag: Verwijder de folie roer nog even door en strooi er wat (verse) peterselie over.

Heerlijk met een knapperig vers (stok)brood!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.