MOSTERDSOEP

MOSTERDSOEP

Of je je nou kiplekker voelt, of je bent zo brak als een aap. Soep is altijd goed. Ik maak er een gewoonte van om overgebleven groente een paar uur te laten trekken in een grote pan.
Gewoon je wortelen, prei, uien etc onder water zetten, beetje zwarte peper erbij en naar smaak kun je knoflook, tijm, platte peterselie en laurier toevoegen. een paar uur laten staan zodat het nét kookt. Schenk de bouillon door een zeef en hup de vriezer in. Dan heb je dus geen bouillonblokjes meer nodig.
Dat gezegd hebbende kun je natuurlijk ook gewoon een bouillon maken met blokjes. Wel zo makkelijk. Vandaag maken we mosterdsoep. Zo eenvoudig, jij kan het ook.

Boodschappen: 1 grote ui, 2 tenen knoflook, room, peterselie, 2 preien, 2 aardappels, 1 liter bouillon, peper en zout en natuurlijk mosterd, ik gebruik grove Groninger mosterd.

Stap 1: Snipper je ui en fruit deze in een klein pannetje met wat boter of olijfolie. De laatste minuten voeg je de fijngesneden knoflook toe. tot ze lichtbruin zijn. Voeg hier ook al wat zwarte peter aan toe.

Stap 2: Snij de prei in halve ringetjes (hou een klein beetje apart om later als garnering te gebruiken). Schil de aardappels en snij deze in kleinere blokjes. Voeg beide toe aan je gefruite ui en schenk tenslotte je bouillon erbij. Laat dit alles een minuut of 15 zachtjes koken.

Stap 3: Neem een staafmixer en pureer de soep. Voeg dan 50 ml room toe (gewoon slagroom of kookroom) en voeg ook 3 volle eetlepels grove Groninger mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Nog even je staafmixer in de pan en klaar is je soep!

Serveren met wat fijngesneden peterselie en wat fijngesneden prei. Voor de niet vegetariër is wat uitgebakken ontbijtspek ook een welkome aanvulling.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.