UIENSOEP

UIENSOEP

Zoals zo vaak mocht ik ook afgelopen zaterdag weer fijn de keuken in voor onze gasten. Het wordt al guur buiten dus kies ik voor winterse gerechten. Uiensoep, versgebakken brood, Boeuf Bourguignon en Witte tiramisu. De Tiramisu staat al op de site. Dus vandaag maken we uiensoep.  Maar dan lekker!

Boodschappen: Groentebouillon (2 liter), 750 gram uien, boter (50 gram), 450 cc witte wijn, geraspte kaas, 3 tenen knoflook, 45 gram bloem, tijm, 2 blaadjes laurier, vers knapperig brood en peper en zout.

Stap 1: Snij de uien in dunne halve ringen. Doe de boter in een ruime pan op middelhoog vuur en fruit de uien. Dit is een lang proces en kan wel meer dan een half uur duren(!). Blijf roeren.  Na een minuut of 10 worden ze glazig. Na nog eens 10 minuten is het meeste vocht eruit. De laatste 10 minuten worden ze mooi goudbruin.

Stap 2: Voeg de klein gesneden knoflooktenen erbij en ook de bloem. Laat dit twee minuten garen.  Blijven roeren!

Stap 3: Voeg twee liter bouillon toe en de 300 cc witte wijn (die andere 150 cc is natuurlijk voor in je glas, je moet jezelf tenslotte wel een beetje belonen voor het harde werk).

Stap 4: Doe drie takjes tijm en het laurierblad erbij en laat 25 minuten op het kleinste pitje pruttelen.

Stap 5: Verwijder de tijm en het laurier en voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap 6: Leg sneetjes brood met geraspte kaas in de oven tot de kaas gesmolten is.

Stap 7: Schenk de soep in kommen en leg het broodje erboven op.

Smullen maar.  Heerlijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.