WITLOFSCHOTEL

WITLOFSCHOTEL

WITLOFSCHOTEL

Het allerleukste is het moment dat gasten iets écht niet lusten, of nou ja, het valt ze eigenlijk mee, of nou, eerlijk gezegd, ze vinden het best lekker. Dat! Ze vinden het best lekker!

Witlof is er ook zo één. Het smaakt in de basis nou éénmaal bitter, net als bier. Bier drinken is men eerder aan gewend dan aan het eten van witlof. Wonderlijk nietwaar?

Met dit recept, wat kinderlijk eenvoudig is, krijg je 80% van de grootste witlof haters tóch aan tafel!

Boodschappen: 600 gram witlof, 1200 gram aardappels (geschild), een handvol cherrytomaatjes, een paar plakjes kaas, een ons ham(plakjes), 100 ml melk, 75 gram boter, bieslook, 1 zakje geraspte kaas, peper/zout en nootmuskaat.

Stap 1: Schil de aardappels en snij ze in gelijke delen. Zet ze net onder water met een beetje zout en kook ze 15 minuten of tot ze gaar zijn. giet af en laat even uitstomen.

Stap 2: Zet een pannetje op het vuur met 75 gram boter en 100 ml melk. Maak dit warm, niet koken! Voeg een flinke snuf nootmuskaat toe en beetje zwarte peper.

Stap 3: Neem een ruime kom en stamp de aardappels fijn. Voeg vervolgens het melk/boter mengsel toe en klop dit er met een garde doorheen. Voeg als laatste een half zakje geraspte kaas en 2 eetlepels bieslook toe en meng dit er ook doorheen. Deze heerlijke puree kun je alvast in je ovenschaal doen.

Stap 4: Snij de onderste kern van de witlof er uit en halveer de stronkjes in de lengte. Kook deze een minuut of 5. Giet af en laat in een zeef of vergiet goed uitlekken.

Stap 5: Verdeel de fijngesneden ham over de puree in je ovenschaal. Wikkel twee plakjes kaas om ieder half witlofstronkje. Leg de stronkjes bovenop de ham. Snij de tomaatjes ook door de helft en verspreidt ze over je ovenschaal rondom de witlof. Strooi het restant van je geraspte kaas erover heen en zet het geheel in de oven op 200 graden voor een minuut of 25 of tot de kaas begint te kleuren.

Wij aten er lekker rundvlees bij, maar dit gerecht kan ook prima zonder vlees. En als je de ham weglaat is het gewoon vegetarisch ook nog!

Eet smakelijk!
From Smugglers Kitchen Wit Lof!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.