CLUB SANDWICH
Als je behoefte hebt aan kusjes dan heb ik vandaag een geweldige methode om dat doel te bereiken! De traditionele Club Sandwich. Eerlijk is eerlijk, het is even werk. Maar ach, zo lekker. Gewoon doen dit weekend!
Boodschappen: wit casino brood, kipfilet,tomaten, bacon, sla, mayonaise, ui, komkommer, kaas en 16 houten saté prikkers.
Klein lesje voor we beginnen. De mise-en-place is heel belangrijk. Mis-en-place betekent dat je alle ingrediënten netjes in bakjes klaar zet zodat je snel kunt werken zodra het eten op tafel mag. Op de eerste foto zie je mijn mis-en-place. (mooi woord hé?).
Stap 1: Kipfilet braden zoals je gewend bent. Gewoon kruiden met zout en peter en zorgen dat hij gaar is. (zie vleestabel in mijn vorige post). Bacon bakken in de pan en uit laten lekken op keukenpapier.
Stap 2: (uitgaande van 4 personen) Rooster 16 verse witte casino boterhammen lekker bruin. Oud brood is voor de eendjes. Vers geroosterd brood is gewoon lekkerder!
Stap 3: Snij alle ingrediënten in dunne plakjes en zet klaar in schaaltjes. Zet de bakjes ook in de goede volgorde daar heb je straks gemak van. Volgorde: sla, komkommer, ui, tomaat, bacon, kaas en kipfilet.
Stap 4: Smeer een dun laagje mayonaise op de eerste boterham (kun je ook vervangen door room of kruidenkaas) leg daar de sla, de komkommer, de ui en de tomaat op en kruid met witte peper en zout naar smaak. Dek af met boterham 2. Daar leg je de bacon en de kaas op. Afdekken met boterham 3. Daar mag de kip en eventueel nog een extra uitje op. Afdekken met boterham 4.
Stap 5: Steek boven en onder, links en rechts in de boterham een satéprikker en snij de stapel 2 x diagonaal door. Leg de vier stukken op een bordje en serveer daar nog wat extra mayonaise bij naar behoefte. (ik doe zelf altijd wat wasabi door mijn mayonaise, lekker!)
Stap 7: tel na het eten je vingers, soms eet je die er bij op.