GEHAKTBALLETJES
Vanavond weer lekker voor de buis, of krijg je visite? Dan hebben we hier een heel simpel snackje waarmee je de handen wel op elkaar krijgt. Voor de ingrediënten kijk ik met een schuin oog naar het recept van de Librije.
Boodschappen: 400 g rundergehakt, 2 middelgrote eieren, 80 g paneermeel, 2 el grove Zaanse mosterd, 2 el ketjap manis, 1 tl cayennepeper, Beetje boter om in te braden. Chilisaus, honing en een bosuitje.
STAP 1: Kneed alle ingrediënten door elkaar behalve de chilisaus en de honing. Draai er balletjes van zo groot als een bitterbal.
STAP 2: Braad ze op middelhoog vuur in een beetje boter tot ze mooi bruin zijn.
STAP 3: Maak een papje van de chilisaus en de honig en rol de balletjes hierdoor tot ze allemaal rondom een beetje plakkerig zijn.
STAP 4: Leg de balletjes in een ovenschaal en laat ze een minuut of 20 op 200 graden lekker garen in de oven.
STAP 5: Snij de bosuitjes in kleine ringetjes en verdeel ze over de balletjes. Prikkertje erin en klaar is Klara.
Hou een paar balletjes apart voor jezelf want zodra je schaaltje op tafel staat is alles op, zo gaan die dingen.
Goed weekend!