BLOEMKOOLDIPPERS

BLOEMKOOLDIPPERS

Ja, ja, ja ik weet het. Bloemkooldippers, ieuw! Maar heus dit is een hele lekkere. Een paar weken geleden is er kennis gemaakt bij de De Kookfabriek. Dit recept is daar gemaakt en staat ook op hun site. Alle kudos naar de kookfabriek!

Enfin genoeg reclame gemaakt. Krijg je vegetarische vrienden op bezoek, of heb je zelf je vleesvrije dag? Dan moet je deze echt eens maken. Het is een beetje werk, maar met een heerlijk resultaat.

Boodschappen: 1 bloemkool, teentje knoflook, 100 gram bloem, 2 tl paprikapoeder, 240 ml melk. mayonaise, peterselie, kervel, dragon, paneermeel (panko). 250 ml BBQ saus, 1 el chilisaus en 2 stuks bosui.

Stap 1: Snij de bloemkool in roosjes, maak ze zo klein dat je ze in één hap op kunt eten. Maak een beslagje van de melk en de bloem, knijp je knoflookteen erdoor en voeg paprikapoeder toe. Dip je bloemkoolroosjes eerst door het beslag en daarna in een bakje met paneermeel. Zet alvast je oven aan op 200 graden.

Kleine bloemkool roosjes

Stap 2: Maak ondertussen een dipsaus van 150 ml (japanse) mayonaise met de dragon, kervel en de peterselie erdoor. Vers 3 takjes van alle kruiden, maar dan zonder takjes, alleen de blaadjes.

Stap 3: Leg de roosjes op een bakplaat ingesmeerd met olie en zet dit 10 minuten in de oven. Ik zou kiezen voor de middelste richel.

Stap 4: Maak een papje van de chilisaus en BBQ saus.

Roosjes in de saus gedipt

Stap 5: Haal de roosjes uit de oven en dip ze in dit sausje, leg ze terug in de oven voor 15 minuten.

Stap 6: Snij de bosuitjes in fijne ringetjes. Haal je bloemkooldippers uit de oven, leg ze in je mooiste schaaltje en strooi de bosuitjes eroverheen.

Dippen maar!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.