PASTA CARBONARA

PASTA CARBONARA

Als wij naar de IKEA gaan (we zijn net gewone mensen) mag ik graag wat zalmmoten meenemen. Ik zie later dan wel waar dat goed voor is. Dit weekend zag ik de moten in de vriezer liggen naast de spinazie. Nou, dan is mijn keuze snel gemaakt.

Pasta Carbonara met zalm en spinazie. Ik maak hem zonder fratsen. Dus geen pancetta, maar gewoon spekblokjes en geen Pecorino maar gewoon een stuk parmezaan van de Jumbo. Mijn vader zei altijd: Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”.

Boodschappen: 4 moten zalm, 1/2 pak diepvriesspinazie, 2 tenen knoflook, verse zwarte peper, 250 gram spekblokjes, een half schaaltje geraspte parmezaan, een zak pasta vlinders (Farfalle) en 2 eieren.

Stap 1: Zet een pan ruim water (ongeveer 1 ltr per 100 gram pasta) met een weinig zout op het vuur en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2: Zet een pan op het vuur met olijfolie en leg daar de spekblokjes en de geplette knoflooktenen in. Zet dan pas het gas aan. Dus je start met een koude pan. Geen idee wat de wetenschap hierachter is. Maar je spekjes bakken beter uit of zo. Voeg alvast ruim verse zwarte peper toe. De knoflook tenen haal je weer uit de pan als de spekblokjes zachtjes (!) lichtbruin zijn uitgebakken.

Stap 3: Schaaf/rasp een stuk parmezaan tot je een half schaaltje vol hebt.

Stap 4: bak je zalmmoten een minuut of 5 aan beide kanten tot hij nét niet gaar is.

Stap 5: warm je spinazie op in een pannetje.

Stap 6: doe 2 eieren in een schaaltje en kluts ze even, voeg de helft van de kaas toe.

Stap 7: Giet je pasta af en bewaar een volle beker kookvocht. Voeg de pasta toe aan je uitgebakken spekjes en doe hier alvast wat kookvocht bij. 2 eetlepels of zo. Zet het vuur uit.

Stap 8: Voeg je geklutste eieren toe en roer dit door je pasta. Dit gaart nog iets na in je warme pan. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als je de pasta niet romig genoeg vind. Voeg op het laatst je spinazie toe.

stap 9: Schep op in een mooi diep bord en strooi je resterende kaas erover. Voeg nogmaals flink wat verse zwarte peper toe, dit is essentieel voor dit gerecht. Maar mochten je gasten, net als sommige van mijn gasten, hier niet zo happig op zijn dan kun je dit dus per bord bepalen. Leg de zalm er boven op óf brokkel de zalm door het gerecht heen. Mag je helemaal zelf kiezen.

buon appetito!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.