It's just cooking

SMUGGLERS QUICHE

SMUGGLERS QUICHE

“Als er één gerecht is waarmee je eindeloos kunt variëren dan is het wel Quiche. De versie die ik vandaag beschrijf is voor ons de meest gemaakte. Het fijne van Quiche is dat je hem zowel warm als koud  kunt eten. Dus ook ideaal voor de picknick of om mee te nemen naar het strand. Hoewel ook onze kinderen vroeger niet altijd even dol waren op alle groenten hebben ze altijd wél gesmuld van de Quiche.”

Boodschappen:
500 gram gehakt, 4 eieren, 1 pakje bladerdeeg, 1 zakje geraspte kaas, 300 gram prei, 4 plakjes zongedroogde tomaat, scheutje melk, paneermeel en 2 uien.

Bereiden:
Stap 1: Gehakt rullen in een ruime pan, daarna afgieten zodat het gehakt lekker droog is. Scheutje olijfolie erbij. Gesnipperde uien toevoegen. na 5 minuten de fijngesneden prei en de fijngesneden zongedroogde tomaat erbij. Peper, zout en italiaanse kruiden toevoegen naar smaak. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Stap 2: Ronde bakvorm bekleden met plakjes bladerdeeg (probeer minimaal 3 plakjes over te houden., beetje paneermeel met geraspte kaas op de bodem. Nu de prei/ui/gehaktmengsel erop.
Maak in een aparte bak een mengsel van ei, geraspte kaas en en een scheutje melk. Ook dit mengsel voorzien van een beetje verse peper en zout.

Stap 3: Giet dit mengsel uit over het gevulde bakblik en smeer uit met een lepel. daarna de resterende bladerdeeg in reepjes rijden. en in ruitpatroon over het mengsel leggen.

Stap 4: 40 minuten in de heteluchtoven lekker onderin dan verbrand hij niet en wordt je bodem ook knapperig.

Kan warm en koud gegeten worden.
Bon appetit!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.