Geroosterde Pompoensoep
Boodschappen: 1 kilo flespompoen, 3 uien, 3 stengels bleekselderij, 1 paprika, 1 bakje spekjes (weglaten voor de vegetarische variant), Kurkuma, knoflook, rozemarijn, kokosmelk (2 kleine pakjes), olijfolie en peper en zout.
Stap 1: snij de flespompoen doormidden in de lengte. schep met een lepel de zaadjes er uit. Snij deze lengtes in halve ringen. Doe de pompoen in een ruime bak en meng dit met fijngesneden knoflook en rozemarijn, peper en zout en een flinke scheut olijfolie.
Stap 2: Breng je BBQ op een temperatuur van 200 graden. Leg hier de hele paprika op en al je losse stukken pompoen. Dit mag wel 30 tot 45 minuten roosteren. Als het op de randen een beetje donker wordt is dat prima! (uiteraard kun je dit ook in de oven doen op bakpapier.
Stap 3: zet een koekenpan op het vuur. snij je uien in kleine ringen en fruit ze aan. Laat deze een minuut of twintig op laag vuur lekker karameliseren. Halverwege voeg je de spekjes toe en bakt deze mee. Voeg flink peper en zout toe.
Stap 4: Zet een ruime pan op het vuur en voeg 2 liter water toe. Haal je pompoen van je BBQ en ook de paprika. De paprika snij je open en je verwijdert de zaadlijsten. Snij hem in grove stukken en voeg deze samen met je geroosterde pompoen toe aan de pan met water. Laat dit op klein vuur een minuut of 30 á 40 zachtjes pruttelen. Voeg nu ook 2 theelepels kurkuma toe.
Stap 5: Haal je pan van het vuur en pureer de soep. Voeg daarna de twee pakjes kokosmelk toe en mix die er nog even goed doorheen.
Klaar is je soep! Breng op smaak naar wens met peper en zout. Serveren met een beetje koksroom of crème fraîche,(net wat je in huis hebt) en een beetje verse peterselie.