It's just cooking

STAMPPOT MET PREI EN TONIJN

STAMPPOT MET PREI EN TONIJN

Lekker variëren met stamppotten, makkelijk klaar en altijd weer lekker!

Boodschappen: 1 kilo aardappelen, 100 ml melk, nootmuskaat, 50 gram boter. 4 flinke preien, blikje tonijn en een handje verse peterselie.

Stap 1: Schil je aardappelen, snij in gelijke stukken en kook ze met wat zout in 15 minuten gaar. Laat even droog stomen.

aardappels in gelijke stukken

Stap 2: Warm in een klein pannetje de melk op en voeg daar de boter aan toe. Hoeft niet te koken. Voeg ook wat nootmuskaat toe.

Stap 3: Stamp je aardappelen fijn met een stamper. Voeg je melk mengsel toe en wat verse peper. Klop met een garde goed door. Je krijgt zo een lekkere luchtige puree.

Stap 4: Was je prei en snij ze in de lengte door. Daarna snij je halve ringetjes van ongeveer een halve centimeter. Neem een wokpan met wat olie en bak je prei een minuut of 5. Kleine tip, giet halverwege wat overtollig vocht af.


Stap 5: Snij je peterselie fijn en meng samen met de prei en je puree goed door elkaar.

Stap 6: Schep je stamppot in een ovenschaal. Laat je blikje tonijn goed uitlekken en verspreid de tonijn over je stamppot. Verwarm je stamppot nog even in de oven, je tonijn wordt dan nog iets droger en dat is lekker.

Eventueel garneren met een eitje of uitgebakken spek. Lekker makkelijk, lekker lekker!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.