GEVULD BROOD
Vandaag een fantastisch recept om alle restjes op te maken uit de koelkast. Ik zal later eens vertellen hoe ik tegenwoordig brood maak maar zoals je gewend bent hou ik het vandaag voor jullie eenvoudig. Ben je met veel mensen dan is dit recept een uitkomst! Kopje soep erbij en je hebt een volledige maaltijd voor de zaterdagmiddag.
Boodschappen: pakje broodmix en alle restjes uit de koelkast.
Stap 1: Maak de broodmix zoals op de verpakking staat en maak hier met de deegroller een grote lap van. Leg hier zoals je op de foto kunt zien een strook met al het lekkers wat je voorradig hebt. Ham, eieren, zongedroogde tomaat, geraspte kaas, olijven. Laat je fantasie de vrij loop. Maak af met verse kruiden zoals rozemarijn en tijm en natuurlijk peper en zout.
Sap 2: Rol de lap om de vulling heen maak een randje nat met een kwastje en vouw hem dicht. Maak hem daarna rond (zie foto) en stop het ene uiteinde in het andere en frommel hem dicht. Zorg dat de naden onderop komen te liggen. Bestrijk je brood met een geklutst ei of een beetje melk en bestrooi hem met sesamzaad en/of rozemarijn.
Stap 3:
Bak af in de oven op 200 graden voor een minuut of 30. Serveren in plakjes.
Dit recept kun je ook een dag van tevoren maken en naar wens later opwarmen.
Eet smakelijk!