MANGO SURPRISE

MANGO SURPRISE

Afgelopen weekend zegt er iemand tegen mij: “wat heb jij een lekker toetje!”. Nou ben ik niet heel erg onbescheiden van aard, maar dit liet mij toch wel een beetje blozen. Sterker nog, er waren er meer die zeiden dat ik zo’n lekker toetje had!

Navraag leerde mij dat dit helemaal niet over mijn uiterlijk ging, maar over mijn dessert van die dag. Kleine teleurstelling. Maar inderdaad, ze hadden gelijk, we hadden een heerlijk dessert. En als je wilt heb jij die morgen ook! Lees maar eens verder.

Boodschappen: 1 mango, 4 el abrikozenjam, 1 citroen, 2 zakjes vanillesuiker, 250 gram mascarpone, likeur, 250 gram yoghurt en 1 pak cantuccinikoekjes.

Stap 1: Snij de mango in kleine blokjes en voeg 4 el abrikozenjam toe.2 el likeur en wat citroensap.

Stap 2: Meng de mascarpone, de yoghurt samen met de vanillesuiker door elkaar.

Stap 3: Breek de cantuccini koekjes in kleine brokjes en bedek daar de bodem van je dessertglazen mee. Schenk hier een goede eetlepel likeur overheen.

Stap 4: Hier maak je vier laagjes op. Eerst een laagje van het mascarpone mengsel. Dan een laagje van het mangomengsel. Nog een laagje mascarpone en nog een laagje mango. Laat afkoelen in de koelkast. Minimaal twee uur.

Voor het serveren nog een laatste laatste beetje kruimels van de cantuccini koekjes erop en klaar ben je!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.