OVENSCHOTEL SPINAZIE/KIPPENDIJ
Hoe maak je van simpele producten een lekker gerecht? Dat ga ik je vertellen. Binnen een half uur klaar en binnen een uur op tafel. Lekker en gezond!
Boodschappen: 1 pak diepvriesspinazie (vers mag ook, maar dit had ik toevallig nog in huis), 1 kilo aardappels, 2 uien, geraspte kaas, paneermeel, zongedroogde tomaat, 1 pakje ontbijtspek en 500 gram kippendij.
Stap 1: Schil de aardappels en snij ze in niet al te kleine blokjes. Laat ze een minuut of 8 koken in zout water en giet ze af.
Stap 2: Snij de uien in halve ringetjes en laat ze met een beetje boter een minuut of twintig fruiten tot ze bruin worden op middelmatig vuur. Doe hier tegen het einde een scheutje rode wijn azijn bij. Laat dit nog een paar minuten pruttelen.
Stap 3: Bak in een koekenpan de plakjes spek. Laat ze afkoelen op wat keukenpapier en snij ze fijn.
Stap 4: Neem een grote koekenpan of wok en bak de in blokjes gesneden kippendij rondom bruin. Voeg hierna de spinazie toe en laat dit ontdooien op middelmatig vuur. Laat dit even door pruttelen zodat de spinazie niet meer zo nat is. Voeg hier de uien aan toe en de uitgebakken spek. Zout toevoegen hoeft niet meer. Een beetje zwarte peper wel. Leuk momentje ook om even te proeven of het lekker is!
Stap 5: Neem een ovenschaal en strooi een beetje paneermeel op de bodem. Daar overheen de aardappelblokjes. Strooi hier wat geraspte kaas over. Daarna het kippendij/spinazie/ui/spekjes mengsel. Verdeel dit een beetje tussen de aardappels.
Stap 6: Maak een mengsel van paneermeel en het restant van de geraspte kaas en strooi dit over de ovenschaal. Leg hier tenslotte nog wat fijngesneden zongedroogde tomaat over. Zet de schaal in de oven en laat dit een minuut of twintig staan.
Eten maar! Heerlijk!
NB Wij eten er altijd lekker een gekookt eitje bij.