GEROOSTERDE PAPRIKASOEP

GEROOSTERDE PAPRIKASOEP

De lente, de lente, de lente komt er aan! Natuurlijk gaan we dit weekend lekker de tuin in, de hond uitlaten, kijken langs de sportvelden en, enfin vul het maar in.
Het wordt in ieder geval niet een weekend om uren in de keuken te gaan staan. Tenminste jij waarschijnlijk niet, ik wel. Om die reden heb ik vandaag een lekker recept voor je, die ook nog eens makkelijk te maken is. Paprikasoep! En het zal je verbazen, maar je kinderen lusten het ook! Moet je alleen niet zeggen wat erin zit, 

Boodschappen: 6 paprika’s, 2 tomaten, 300 gram wortel, 3 stengels bleekselderij, 2 uien, 2 teentjes knoflook (nou vooruit, drie mag ook), 1,5 liter bouillon en voor de liefhebbers spekblokjes of pancetta. Eventueel room of crème fraîche.

Stap 1: Snij de paprika’s in de lengte twee keer door en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel met olijfolie en voeg peper en zout toe. Leg ze op een grote plaat in je voorverwarmde oven vlak onder de gril op hoge temperatuur. Zodra ze zwart worden (en dan bedoel ik ook letterlijk zwart haal je ze uit de oven en stop je ze in een plastic tas en deze knoop je dicht. Door de stoom die in de tas ontstaat kun je ze na 15 minuten makkelijk ontdoen van het zwartgeblakerde velletje.Hierna snij je ze in kleinere stukjes. Dit komt niet zo nauw want we gaan de soep pureren.

Stap 2: Zet een pannetje op het vuur en maak 1,5 liter bouillon. Zet het vuur uit. (goeie tip!)

Stap 3: Snij de ui door de helft en maak er halve ringetjes van lekker dun gesneden. Beetje boter of olijfolie in een koekenpan en fruiten op laag vuur. Zeker een kwartier tot ze lekker bruin worden. De laatste 2 minuten mag de fijngesneden knoflook erbij.

Stap 4: Voeg de fijngesneden bleekselderij, de tomaten in kleine stukjes, de wortels en de paprika toe. Laat dit nog 5 minuten bakken en doe als laatste de 1,5 liter bouillon erbij. Laat dit 20 á 25 minuten zachtjes koken.

Stap 5: Zet het vuur uit en pureer de soep een minuut of 5. Breng op smaak met een theelepel kurkuma, een theelepel paprikapoeder, peper en zout. De smulpapen (en daar ben ik er één van) kunnen nog een bekertje room of crème fraîche toevoegen.

Stap 6: De niet vegetariërs kunnen nog wat spek of pancetta uitbakken en fijngesneden erover heen strooien.

En voilá! Een heerlijke soep. Geroosterd boterhammetje erbij en ‘s-middags heerlijk in het zonnetje opeten met een glaasje witte wijn erbij.

Life is good!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.