CHEESECAKE MET SALTED CARAMELSAUS

CHEESECAKE MET SALTED CARAMELSAUS

Bij lekker eten hoort ook een lekker dessert. Cheesecake is nou echt zo’n toetje waar je niet aan begint omdat het zo vaak mislukt. Maar deze niet! Volg gewoon de stappen en overtref je zelf.

CHEESECAKE

BOODSCHAPPEN: 200 gr chocalate chip cookies, 75 gr boter, 450 gram monchou (of een andere roomkaas), 150 gram suiker, 50 ml yoghurt (je moet wel aan de lijn denken hè!), 2 eieren, 1 tl vanille extract (zakje vanillesuiker mag ook).

Stap 1: Kruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Smelt de boter in een steelpannetje en meng het koekkruim erdoor. Schenk het uit in 6 kleine (ovenvaste) schaaltjes. Plaats 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal het eruit en zet even apart.

Stap 2: Neem een mixer of keukenmachine en meng de roomkaas, de suiker, de yoghurt en de vanille goed door elkaar. Daarna één voor één de eieren toevoegen tot dat je een mooi beslag hebt.

Stap 3: schenk het beslag erbij in de schaaltjes met het kruim/boter mengsel en zet 20 minuten in de oven. Het beslag rijst je schaaltjes uit. Maar maak je niet druk, dat zakt straks wel weer in. Zet de schaaltjes twee uur in de koelkast om op te stijven.

 

 

SALTED CARAMELSAUS

BOODSCHAPPEN: 200 gram suiker, 100 ml water, 90 gram boter, 125 ml slagroom en een halve tl zout (liefst wat grover zeezout.

Stap 1: Doe de suiker in een steelpannetje en doe het water erbij. Laat dit op medium vuur smelten. Roer niet! Blijf erbij, na een minuut of 10 á 15 wordt het mengsel bruin. Loop niet weg! Voor je het weet verbrandt het. Zodra de kleur je bevalt (zwart en heel donkerbruin is niet goed) zet je het vuur uit.

Stap 2: Voeg de boter toe en meng goed door elkaar.

Stap 3: Nu wordt het gevaarlijk! Pas op! Ik kan niet vaak genoeg waarschuwen. We gaan nu de slagroom toevoegen. Dit spettert nogal. Hete caramelsaus wil je niet op je handen krijgen want dan kun je gelijk naar Beverwijk. Meng het hele sausje lekker door elkaar.

Stap 4: Zodra je saus ook maar een beetje is afgekoeld meng je het grove zeezout erdoor. Je kunt nu de saus in een leeg jampotje overgieten. Het blijft makkelijk een paar weken goed in de koelkast. Je kinderen vinden het heerlijk op brood! Haal na twee uur je cheesecake uit de koelkast en schenk, eventueel iets verwarmd, je caramelsaus erover.

Bon apetit!

NB Ik weet dat je Caramel met een K schrijft, maar dat vind ik stom. 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.