SUSHI PANNENKOEK
Ik zal later nog eens de echte sushi beschrijven maar vandaag hou ik het bij de pannenkoek sushi. Wederom te simpel voor woorden, maar kom er maar eens op. En het klopt, van de meeste van mijn gerechten val je niet af. Maar ach laten we ons overdag een beetje beheersen dan mag je ‘s-avonds of in het weekend je gasten wel eens verwennen toch? Van dit gerecht kun je bijna alle onderdelen zelf maken. Maar gemak dient de mens, dus vandaag krijg je de grote stappen snel thuis versie.
Boodschappen: Pannenkoekenmix, Vanille-ijs, aardbeien en aardbeiensaus en eventueel voor de garnering wat amandelschaafsel en poedersuiker.
Stap 1: Bak de pannenkoeken.
Stap 2: smeer er een dun laagje aardbeiensaus (of gewoon jam) op. Schep er twee volle eetlepels vanille-ijs op in een rechte lijn en leg daar overheen dunnen plakjes aardbei. Rol hem op. Snij de pannenkoek eerst in het midden door en daarna de twee stukken schuin(!).
Stap 3: Zet ze rechtop op je bord. Garneer met aardbeien, saus, amandelschaafsel en eventueel wat poedersuiker.
Aanvallen!