It's just cooking

KRUIDENBOTER

KRUIDENBOTER

In 2011 heeft onze dochter haar arm gebroken. Haar arm had drie breuken. Dit gebeurde op 4 mei, een uur voordat de dodenherdenking zou plaatsvinden. In het ziekenhuis op de eerste hulp waar zij geprepareerd werd voor een operatie stopte zij opeens met huilen.

Ik vraag haar waarom zei ineens stopt met huilen.
“het is acht uur papa, dan moet je toch stil zijn?”

Na de operatie en éénmaal uit het gips bleek zij deels verlamd aan haar arm. Dát gaat nu gelukkig weer een heel stuk beter. Ik heb haar in die tijd geholpen met haar schooltuintje. Dat kon ze zelf niet meer. En op dat schooltuintje kregen we een ‘recept” voor kruidenboter. Je begrijpt dat ik iedere keer als ik dit maak terugdenk aan die tijd.

Boodschappen: 1 pakje roomboter, peper, Peterselie, tijm, dragon, bieslook en knoflook.

Kruidenboter

 

Stap 1: Meng de kruiden door de boter naar smaak. Klaar! Maar nu komt het leuke.

Stap 2: Leg de kruidenboter op een vel bakpapier. Maak er met een vork een langwerpig geheel van (zie foto). Vervolgens rol je hem op en draai je hem aan zoals een toffee. Leg het geheel in de vriezer en snij plakjes af zodra je dit nodig hebt.

Het zijn de kleine dingen die het doen.

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.