It's just cooking

Traditionele Cheesecake

Traditionele Cheesecake

Ik ben al zo’n fan van Miljuschka Witzenhausen, en als ze dan ook nog cheesecake gaat maken kan ze helemaal niet meer stuk. Nu weet ik uit ervaring dat het er op tv altijd allemaal zo makkelijk uit ziet. Vandaar dat het hoog tijd werd dat ik deze ook eens ging maken. Dan weten jullie ook gelijk waar je op moet letten. Ik kan al vast verklappen dat de smaak uitstekend is!

Boodschappen: 
(BODEM) 100 gram boter, 100 gram suiker, 1 ei, 125 gram bloem, snuf zout. Ik gebruik een springvorm van 24 cm doorsnede.

(VULLING) 900 gram roomkaas, 250 gram suiker, 5 eieren, 1 eidooier, 50 ml slagroom, 1 eetlepel maïzena, 1 theelepel vanille-extract.

Voordat we beginnen leg ik een vel bakpapier op de bodem van de spring vorm en daarna klem ik de rand eroverheen. Deze rand rand smeer ik aan de binnenkant (ik zeg het maar, je hebt ze er tussen hè!) in met boter en daarna knip ik twee stroken bakpapier en die plak ik tegen deze rand aan.

Bereiding bodem
Oven op 180 ºC en bekleed de springvorm met bakpapier.

Stap 1: Klop boter en suiker met een mixer tot een luchtig geheel. Doe het ei erbij, roer de bloem en het zout erdoor en meng tot een korrelig deeg. Druk het deeg op de bodem van de springvorm en bak het 20 minuten.

Stap 2: Meng voor de vulling de roomkaas met de suiker totdat er geen klontjes meer in zitten. (klop dit met een garde of mixer door elkaar) Doe een voor een de eieren erbij; voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen. Klop ook de eidooier erdoor, en vervolgens slagroom, maïzena en vanille-extract.

Stap 3: Haal de springvorm met de bodem van de cheesecake uit de oven als hij klaar is en verlaag de temperatuur van de oven naar 140 ºC. Zet een bakje met water op de bodem van de oven. Het schjnt dat de bovenkant van de taart dan wat mooier blijft. Schenk de vulling op de bodem, schuif de springvorm in de oven en bak 2 uur. Zet na 2 uur de oven uit en laat de cheesecake in de oven helemaal afkoelen. Doe de oven niet open!
Na 2 uur uit de oven halen, en daarna 4 uur in de koelkast.

Ik weet dat Miljuschka ook wel de taart de hele nacht in de oven laat afkoelen, dan kleurt hij ook mooi door. Dat heb ik dus ook gedaan.

Ik moet eerlijk zeggen het is niet de mooiste taart die ik ooit gemaakt heb. Maar zeker wel één van de lekkerste!

Maken hoor , leuk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.