BOERENPANNETJE

BOERENPANNETJE

We hebben thuis een heel klein kookboekje waar ik jaren geleden dit receptje in vond. Terwijl links en rechts de schaatsers door het ijs zakken sta ik in de keuken om dit makkelijke receptje te maken voor vrouw en kroost. Gezond en lekker!

Boodschappen: Kleine krieltjes, Parijse worteltjes (dat zijn gewone winterpenen maar dan klein en rond gesneden), Gehakt, mosterd, crème fraîche, spekjes, zilveruitjes en geraspte kaas.

Stap 1: Bak de spekjes uit zonder boter of olie en haal deze uit de pan en zet even weg.

Stap 2: Draai gehaktballetjes zo groot als een walnoot kruid ze zoals je gewend bent maar voeg daar het zakje geraspte kaas en ruim nootmuskaat aan toe. Bak de gehaktballetjes in het vet wat je over hebt in de pan van de spekjes.

Stap 3: Voeg de worteltjes en de aardappeltjes toe. Let op! Als je worteltjes nog niet voorgekookt zijn deze eerst in een apart pannetje 15 minuten koken. Doe een stuk of 20 zilveruitjes in de pan en voeg twee eetlepels mosterd en de crème fraîche toe. peper en zout naar smaak toevoegen. Nog 5 minuten laten doorwarmen.

Stap 4: Vlak voor het opdienen schep je de spekjes er door.

Aan tafel!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.