BOERENKOOL SCHOTEL

BOERENKOOL SCHOTEL

Er zijn veel manieren om je eten te verprutsen. Haast is er één van. Terwijl efficiënt koken niets meer is dan weten hoelang bijvoorbeeld je aardappels moeten koken en in welke volgorde je kookt. Vandaag eten we Boerenkool en dat staat binnen 25 minuten op tafel. Als je leest hoe weinig je nodig hebt is het onvoorstelbaar dat je al zo vaak boerenkool hebt gegeten die niet lekker was.

Boodschappen: aardappels, spekjes, boerenkool, 2 uien, rookworst.

Stap 1: Schil de aardappels en snij ze in gelijke delen (dan zijn ze ook allemaal tegelijk gaar!) Leg ze in een ruime pan nét onder water en voeg een beetje zout toe. Schud je zak boerenkool leeg in dezelfde pan. Leg daarna je rookworst in de vacuüm plastic verpakking er bovenop. Stel een timer in op 16 minuten.

Stap 2: Neem een koekenpan en leg de spekblokjes in de pan (geen boter of olie toevoegen!). Snipper twee uien, zodra de spekjes een beetje gekleurd zijn voeg je de uitjes toe. We gaan de uitjes fruiten en niet bakken dus hou je vuur laag. Na 5 minuten voeg je wat versgemalen zwarte peper toe en zet je het vuur uit.

Stap 3: Als je nu nog twee minuten wacht hoor je de timer van de aardappels. Haal de rookworst eruit en giet de pan af. Zorg ervoor dat je ongeveer twee melkbekers van het kookvocht op vangt.

Stap 4: En nu, STAMPEN! Vervolgens de spekjes en uitjes toevoegen en het opgevangen kookvocht toevoegen tot je stamppot lekker smeuïg is. Tot slot, naar smaak, nog wat extra zwarte peper toevoegen. De rookworst in stukjes snijden en eten maar!

Ingrediënten Boerenkool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.