KIPPENDIJ GROENTENTAART

KIPPENDIJ GROENTENTAART

Tsja, soms denk je wel eens, wat kan ik nu weer maken? En dan probeer je eens wat nieuws. Dit leuke recept kwam ik ergens tegen op het web. Erg makkelijk om er je eigen twist aan te geven. Hartstikke leuk om te maken. En het is weer eens wat anders dan pasta.

Boodschappen: 1 kilo kippendij, 2 pakjes ontbijtspek, 1 grote ui, bakje kastanjechampions, 1 courgette, 1 paprika, Kipkruiden (liever een “rub” als je dat in huis hebt) en BBQ saus.

Stap 1: Vet een cakeblik in en beleg hem met de plakjes spek, laat ze ruim over de zijkant vallen zoals je op de foto kunt zien. Strooi er wat kruiden in.

Stap 2: Snij alle groenten in blokjes. Snij de ui in halve ringen en fruit deze aan in een ruime koekenpan. De rest van de groenten erbij en 5 minuten op middel tot hoog vuur aanfruiten. Strooi ook hier vast wat kruiden over.

Stap 3: Leg de helft van je kippendij in blokjes gesneden en voorzien van je kruiden(rub) op de bodem van je cakeblik. De tweede laag is je groenten, en de laatste laag is de andere helft van je kippendij. Vouw je ontbijtspek erover dicht en druk alles goed aan. Gebruik een kerntemperatuurmeter.

Stap 4: Zet je cakeblik op de BBQ (of in de oven) op 120 graden en wacht tot de kerntemperatuur 55 graden is.

Stap 5: Giet het vocht uit je cakeblik in een klein pannetje en voeg daar BBQ saus aan toe tot je een mooie gladde saus krijgt (dit noemen we je glaze). Kiep voorzichtig je kippencake uit de vorm en leg hem midden op je rooster, smeer hem met een kwastje in met je glaze. Dit mag je ook nog één á twee keer herhalen omdat het zo leuk is. Laat dit staan tot je een kerntemperatuur hebt van ongeveer 72 graden. Nu is je prachtige gerecht klaar! Snij er mooie wat dikkere plakken van. Giet er wat van je glaze over. Wij aten er spruitjes en aardappelsalade bij.

Eet smuggelijk!2 gedachten over “KIPPENDIJ GROENTENTAART”

  • Hoi Marco,

    Leuk gerecht, ga ik proberen, misschien een idee, wanneer je bij het recept voor printen kiest dan heb je een vergrootglas nodig om het recept te kunnen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.