KNOLSELDERIJSOEP

KNOLSELDERIJSOEP

Wie mij een beetje kent weet dat ik knolselderij één van de lekkerste ingrediënten vind. Logisch dus dat ik daar eindelijk eens een soepje van maak.

Boodschappen: 1 knolselderij, 2 grote witte uien, 3 tenen knoflook, 1 ltr bouillon, 1 tl rozemarijn, 1 el grove mosterd, 200 ml kookroom, 1 tl nootmuskaat (liefst vers), 1 chorizoworst.

Stap 1: zet alvast een liter bouillon klaar. Natuurlijk haal je die eerder gemaakt uit de vriezer. Maar de luie donders mogen dit ook met groentebouillon blokjes doen. Niemand die het merkt. Behalve Herman den Blijker, maar die eet niet mee.

Stap 2: Snij de ui in halve ringen. Doe een flink klontje boter of een flinke scheut olijfolie in de soeppan en karamelliseer de ui in een minuut of 15 op laag vuur. Bak de laatste 5 minuten ook de fijngesneden knoflooktenen mee. Voeg hier alvast flink wat zwarte peper aan toe.

Stap 3: Snij de knolselderij in dobbelsteentjes en voeg deze toe aan je pan met de uien. Bak deze 5 minuten mee en doe daarna je bouillon erbij. Laat dit 15 minuten pruttelen op een laag vuur zodat het net kookt.

Stap 4: Prik met een vork of je knolselderij gaar is. Daarna kun je de mosterd, de nootmuskaat en de kookroom toevoegen. Pureer de hele bende met een staafmixer een minuut of vijf tot je een mooie gladde soep hebt.

Stap 5: Snij je chorizoworst in dobbelsteentjes en bak deze in een weinig olijfolie tot ze knapperig zijn. Dit is een heerlijke en mooie garnering voor je soep.

Gratis tip. Weet je wat ook lekker is? Peterselie olie! Je neemt een bos fijngesneden peterselie. Hier voeg je een flinke scheut (wijn)azijn aan toe en een hele flinke scheut olijfolie en dan in de blender. Peper en zout naar smaak toevoegen. Deze olie sprenkel je over je soep. lekker hoor!

Dat was het weer. Adios! Ik ben vandaag jarig dus ik ga mijn eigen taart maar bakken, haha!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.