NAANBROOD (MET YOGHURTDIP)

NAANBROOD (MET YOGHURTDIP)

Als je gasten of gezinsleden aan tafel komen zitten is het gelijk gezellig. Glaasje erbij, en dan komt de vraag: “wat gaan we eten?”. Je hoort de magen al knorren. Hoe lekker is het dan om alvast iets te knabbelen te hebben. Het volgende recept is zo simpel je gelooft het bijna niet. 

Boodschappen: 300 gram zelfrijzend bakmeel (dit is hetzelfde als gewone bloem met bakpoeder), 1 liter Griekse yoghurt. Kruiden.
Huh? Is dat alles? Ja, dat is alles.

Stap 1: Meng 300 gram zelfrijzend bakmeel met 300 gram yoghurt en voeg een halve eetlepel zout toe (=7 gram). Goed kneden tot je een licht kleverige bal overhoudt.

Stap 2: Maak er met de deegroller 10 plakjes van zo groot als je hand. Kerf met een scherp mesje 5 sneetjes in het lapje en trek de lapjes iets uit elkaar zodat je wat gaatjes krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3: Bak ze aan beide kanten in een hele hete grillpan (zonder olie of vet) aan beide kanten totdat ze op de randjes een beetje zwart worden.

Stap 4: Smeer ze na het bakken in met een beetje olijfolie waar je knoflook, oregano, zongedroogde tomaatjes of net waar je zin hebt aan hebt toegevoegd.

Stap 5: Doe de rest van de yoghurt in een kommetje en voeg peper en zout, dille, peterselie en bieslook toe.

Zet alles leuk op tafel en scheuren en dippen maar!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.