PASTA KIP/SPINAZIE

PASTA KIP/SPINAZIE

We zijn vandaag heerlijk naar de stad geweest. Mooie schoenen en kleren gekocht. Het was een heerlijke dag. De kinderen vliegen alle kanten op. Sporten, uit, werken, je kent het wel.
Dus nu heb ik twee punten van zorg, ik heb niet heel veel tijd meer om te koken, En ik weet niet wie er mee eet. Dus kies ik voor een gerecht dat redelijk snel klaar is, én genoeg is voor de hele straat, dan kom ik niet voor verassingen te staan.

Boodschappen: 4 kippenbouten,1 pak Tagliatelle, 3 teentjes knoflook, 2 takjes verse tijm, (gedroogd kan ook, die meng ik dan eerst met een beetje olijfolie), 250 ml slagroom, pijnboompitjes, 100 gram parmezaan, paneermeel, 1 zak verse spinazie (400 gram of zo, komt niet zo nauw), peper en zout.

Zet alvast een grote pan water op het vuur voor de tagliatelle straks, en verwarm je oven vast voor op 180 graden.

STAP 1: Kip voorzien van peper en zout en aanbraden in ruime pan tot ze lichtbruin zijn. Daarna de slagroom de fijngehakte knoflook en de tijm erbij, vuur omlaag en een klein uurtje laten stoven. Dan kip uit de pan en even laten koelen. Het vuur mag wel even uit.

Nu sta ik net te vertellen dat dit zo lekker snel klaar is en nu moet je ineens een uur wachten! Ja, dat komt zo. Zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen zei mijn vader altijd. Dus ik had lekker nog wat kalkoen in de vriezer die we over hadden van de kerst. Dus dat stoven duurde hier maar 1 minuut, haha!

STAP 2: Zet een grote pan op het vuur en kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Let op, wees niet zuinig met zout. Je water moet naar de zee smaken.

STAP 3 Bak in een klein pannetje de pijnboompitjes tot ze bruin zien. Haal ze uit de pan en zet weg.

STAP 5: Zet de pan met de room weer op een zacht vuurtje. Hak de spinazie grof, ook dit komt niet zo nauw. Spoel af in een vergiet en doe de spinazie in de pan bij de room. Pluk de kip van de botjes en ook dit kan in de pan. Doe hier ook je pijnboompitten en de helft van je geraspte (!) Parmezaanse kaas bij en roer goed door.

STAP 6: Vet een grote ovenschaal in met een beetje olijfolie en kieper de hele pan erin. Strooi een paar eetlepels paneer meel over de schotel en tot slot de rest van de Parmezaanse kaas. minuut of twintig in de oven op 180 graden.

Buon appetito!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.