Rode kool met sucadelappen
Afgelopen zondag kreeg ik zomaar een verse rode kool in mijn handen gedrukt. Maak er maar wat lekkers van zeiden ze. Oké, dan gaan we dat doen.
Boodschappen: 1/2 rode kool, 2 appels, 4 kruidnageltjes, 350 ml bouillon, 50 ml balsamicoazijn, 1 tl tijm, 4 teentjes knoflook, 1 ui, 1 tomaat, sucadelappen (750 gram), 50 gr boter, 1 el witte wijn azijn , peper en zout en 1 el suiker.
Stap 1: Bestrooi je sucadalappen met peper en zout en braad deze aan totdat ze mooi bruin zijn. Haal je vlees uit de pan en zet apart. Nu kan de fijngesneden ui erin en de tomaat in kleine blokjes gesneden. Voeg nog 1 el tijm toe en de bouillon en leg dan het vlees terug. Laat dit 2,5 stoven met de deksel op de pan op je allerlaagste vuurtje. Langer mag ook, het komt niet zo nauw.
Stap 2: snij de rode kool fijn en zet dit in een bodempje water op het vuur met de kruidnagel en beetje zout. Laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen. Na 30 minuten voeg je de twee appeltjes in kleine blokjes gesneden toe voeg tot slot de balsamicoazijn en 1 el wijn azijn toe en ook de 1/2 el suiker. Laat dit nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen. De rode kool is nu klaar. Als je hem een beetje wilt binden kun je een papje maken van 1 el water en 2 el maizena. Voeg het papje toe en breng de rode kool lichtjes aan de kook totdat het mooi gebonden is.Wij aten dit met aardappelpuree. Een aanrader en kei gezond!