It's just cooking

SAUCIJZENBROODJES

SAUCIJZENBROODJES

Boodschappen: 1 Pakje bladerdeeg, 500 gram gehakt, nootmuskaat, chilisaus, kruiden en een ei.

STAP 1: Meng je gehakt zoals je dat gewend bent maar voeg op het laatst een flinke scheut chilisaus toe en een beetje nootmuskaat.

STAP 2: Maak er rolletjes van die net zo breed zijn als een plakje bladerdeeg.

STAP 3: Leg de rolletjes op het bladerdeeg, smeer de buitenste randen in met een losgeklopt ei en vouw hem dicht. Daarna druk je met je vork de rand dicht. Smeer de rest van je eimengsel over de bovenkant. Daar wordt je saucijzenbroodje mooi bruin en glimmend van.

STAP 4: Oven op 200 graden en een minuut of twintig laten staan. Roep je kinderen (en/of je buurman) en zeg dat je een lekker snackje hebt. Wedden dat je vrienden maakt?

NB kinderen vinden dit trouwens erg leuk om zelf te maken. En als je de saucijzenbroodjes in drie stukjes snijdt vóór ze de oven in gaan heb je een hartstikke leuk snack om op tafel te zetten met een verjaardag!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.