PASTA MET SPINAZIE EN ROOMKAAS

PASTA MET SPINAZIE EN ROOMKAAS

BOODSCHAPPEN: 500 gram kippendij (één keer kippendij eten en je haalt nooit meer kipfilet!), een grote zak verse spinazie (wel wassen, er zit soms nog wat zand in!), 2 uien, spekreepjes, een bakje roomkaas, pijnboompitjes, crème fraîche, tagliatelle, peper en zout.

Stap 1: Zet een grote pan met water op voeg ruim zout toe en laat dit alvast opwarmen tot kookpunt. Tegen de tijd dat dit kookt heb je de rest van het recept al klaar.

Stap 2: Bak  de pijnboompitjes in een pan zonder olie of boter mooi bruin. Haal ze uit de pan en zet weg in een bakje.

Stap 3: Bak in dezelfde pan de spekreepjes mooi bruin. Haal deze ook uit de pan en zet ze netjes naast de pijnboompitjes. We bouwen zo een mooie mise-en-place op.

Stap 4: Doe een scheut olijfolie in de pan (een scheut is gelijk aan twee keer een beetje, haha) en bak de in blokjes gesneden kippendij bruin. Voeg de gesnipperde ui toe en laat even 5 minuten meebakken (vuur niet te hoog). Voeg lekker wat zwarte peper toe. Geen zout, de spekreepjes komen er straks ook nog aan! Zet het vuur laag.

Stap 5: Voeg de crème fraîche én de roomkaas toe aan de pan met kip en ui. Roer goed door elkaar en voeg hand voor hand de spinaziebladeren toe. Vraag me niet waar het blijft maar de hele zak slinkt weg in deze heerlijke pastasaus.

Stap 6: Doe de tagliatelle in de pan met kokend water. Let op, kijk even op de zak, de tagliatelle hoeft maar 4 á 5 minuten te koken!

Stap 7: Pak je mooiste borden en zet deze klaar. Opscheppen doen we in de keuken dat geeft wat meer cachet aan de maaltijd.

Stap 8: Je redt het nog net om een fijn glas witte wijn in te schenken. Dus doe dat nu. Roep alvast heel hard door het huis: “Aan tafel!”. Stap 9: Giet de tagliatelle af en voeg je saus toe aan je pasta. Zodra je denkt een goede combinatie gevonden te vonden te hebben in de verhouding pasta en saus stop je hiermee. De rest van de saus kan de vriezer in.

Stap 9: Schep op en garneer met de spekreepjes en de pijnboompitjes.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.