VITELLO TONNATO

VITELLO TONNATO

Het lijkt wel tonijnweek bij Smugglers’ kitchen! Dit is al het derde tonijnrecept in één week. Ik schreef eerder dat een extra gang, zeker als je gasten hebt, de maaltijd extra allure geeft. Bovendien is het een uitgelezen kans om de glazen nog eens vol te schenken. Met dit tussengerecht scoor je zeker punten. Als ze toch eens wisten hoe makkelijk het te maken is!

Boodschappen: 1 blikje tonijn, 200 g plakjes gebraden kalfsfricandeau (gewone varkens fricandeau mag ook. Dan kun je van het verschil nog een fles erbij kopen), Rucola, 5 el mayonaise, 2 el kappertjes, 2 ansjovisfilets uit blik, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper en een citroen.

Stap 1: Mix met een blender alle ingrediënten door elkaar behalve de citroen de fricandeau en en de rucola. Voeg naar smaak wat citroensap toe en uiteraard wat peper en zout. Gebruik eventueel wat water om de saus meer vloeibaar te maken. Proeven mag! De saus mag best een beetje peperig zijn.

Stap 2: Leg een handje rucola op een bord en drapeer daar de kalfsfricandeau over heen. Niet te netjes anders geloven ze niet dat je het zelf gemaakt hebt. Schenk de tonijnsaus erover en plant hier en daar een kappertje voor het showelement. Flinterdun gesneden plakje citroen erbij en een beetje verse zwarte peper erover.

 

Bellisimo!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.