BROCCOLISCHOTEL

BROCCOLISCHOTEL

Koken is niet persé altijd maar leuk hoor. Je wilt niet weten hoeveel ik al heb gemaakt waarvan ik dacht, mwah, dat is niet helemaal wat ik gehoopt heb. Maar weet je, al doende leert men. En mij valt nu eigenlijk pas op dat er wel een patroon begint te ontstaan in de recepten op Smugglers Kitchen. Ze zijn nét iets lastiger dan heel simpel. Ik fruit heel graag uien. I ❤️ puree en ovenschotels.Het zijn vaak gerechten die uitstekend geschikt zijn voor de budget kokers

.

BOODSCHAPPEN: worsten, ongeveer 700 gram broccoli, plakjes ontbijtspek, 3 uien, 1,4 kilo aardappelen, 125 ml melk en 75 gram margarine of roomboter, nootmuskaat, peper en zout. Alles door de helft kan ook, bij mij eten er 10 personen van. Ik vond nog wat diepvrieserwtjes en die heb ik er ook bij gekieperd.

Stap 1: schil de aardappels en snij ze in gelijkmatige stukken, driekwart onderwater een beetje zout erbij en 15 minuten koken. Afgieten en droog laten stomen.

Stap 2: Zet een klein pannetje op met de melk en de boter en een hele flink snuif nootmuskaat. Tegen de kook aan brengen en klaar.

Stap 3: snij de broccoli in kleine stukken en zet dit,in een pan, driekwart onderwater, op met een snuf zout. Koken voor een minuut of 10. Afgieten en wegzetten.

Stap 4: Snij de uien in halve ringetjes en fruit dit, op midden tot laag vuur in boter of olijfolie, aan tot ze zacht en lichtbruin zijn. Hier mag flink wat zwarte gemalen peper bij. Schep uit de pan en zet even apart.

Stap 5: Bak in dezelfde pan zonder toevoegingen de ontbijtspek krokant, snij dit nadat het is afgekoeld in kleine stukjes ter garnering.

Stap 6: Doe de aardappel in een grote ruime kom en prak dit met een stamper fijn. Giet de melk met de boter erop, dit lijkt een kliederzooi, en dat is het eigenlijk ook, haha! Roer dit met met een grote garde tot je een mooie gladde puree krijgt. Als je een beetje moet huilen omdat je hier pijn in je arm van krijgt, dan hoef je je daar niet raar onder te voelen dat had ik namelijk precies hetzelfde. Maar ja, je kan ook op de bank gaan zitten en wachten tot iemand anders wat maakt natuurlijk. Een slecht alternatief wat mij betreft.

Stap 7: Zo, en nu een beetje gas op de plank! Doe de gefruite uien bij de puree en ook de broccoli. Schep dit met een pollepel of zo goed door elkaar.

Stap 8: Braad je worsten in een pan.

Stap 9: Schep de hele massa van puree en groenten in je grootste ovenschaal en leg daar de worsten bovenop en garneer met je gebakken ontbijtspek. Ik zet hem daarna in de oven op 180 graden voor een kwartiertje.

Wij eten dit met piccalilly en/of appelmoes. En geloof het of niet, maar zelfs je kritische buurman en je kinderen vinden het nog lekker. En gezond is het ook! Hier loop je een marathon op.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.