ZUURKOOLSCHOTEL

ZUURKOOLSCHOTEL

Brrr, frisjes al weer hè? Echt tijd voor lekkere stamppotten en ovenschotels. Heerlijk om lekker in de keuken wat te rommelen. Deze ovenschotel is in 30 minuten klaar. Daarna nog een half uurtje in de oven. Dus ook prima op een doordeweekse dag te doen.

Boodschappen: 500 gram gehakt, 1 rookworst, 2 uien, blikje tomatenpuree, plakjes ontbijtspek, 1 kilo aardappels, 100 ml melk, flinke klont boter. 500 gram zuurkool, 1 zakje geraspte kaas. 1 blik (of verse) ananas, peper en zout.

Stap 1: Bak de plakjes spek knapperig in een koekenpan en leg ze daarna weg op een stukje keukenrol.

Ingrediënten

Stap 2: Bak in dezelfde pan je gehakt rul. Voeg tegen het einde je ui in halve ringetjes gesneden toe. Laat rustig op half vuur garen en voeg wat zwarte peper toe. Ook het blikje tomatenpuree mag er bij en bak dit nog een minuut of 5 mee. Op het laatst de in kleine stukjes gesneden ontbijtspek en ananas toevoegen. Vuur uit, en even apart zetten.

Stap 3: Schil je aardappels en snij ze in gelijke stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn. Zet op in een pannetje met water en kook ze 12 minuten.Beetje zout er bij mag.

Stap 4: Pak een klein pannetje om je zuurkool 5 minuutjes te koken, ik doe er een glas witte wijn bij. Na het koken trek je de zuurkool met een vork goed elkaar.

Stap 5: Zet een pannetje met 100 ml melk op met een flinke klont boter (ongeveer 50 á 75 gram). Laat dit smelten maar dit hoeft niet te koken. Voeg flink wat nootmuskaat toe.

Stap 6: Giet je aardappels af en stamp ze fijn. Nu voeg je het pannetjes met het melk/botermengsel toe en klop je het geheel met een garde goed door elkaar. Voeg een half zakje geraspte kaas toe en de hele pan met het gehakt/ui/spek/tomatenpuree mengsel. ook de losgetrokken zuurkool mag erbij. Roer goed door elkaar. Als laatste voeg je de gesneden rookworst toe.

Stap 7: Kieper de hele massa in je mooiste ovenschaal en strooi de andere helft van je zakje geraspte kaas erover. In de oven op 180 graden voor een minuut of 25 of totdat je kaas mooi gesmolten is.

Tijdens het laatste half uur in de oven heb je mooi tijd om even de hond uit te laten en de tafel mooi te dekken. Roep heel hard: “aan tafel!”. En smullen maar!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.