CALDO VERDE

CALDO VERDE

Portuguese boerenkoolsoep

Zaterdagavond, een vredig huishouden, de hond is net uit geweest en buiten is het nat, en koud, vooral nat. Waar vind je in vredesnaam je goede humeur nog terug?

Troostvoer! Ik heb een soep waar je echt vrolijk van wordt. Een (h)eerlijke soep met aardappelen en boerenkool. Ik geef het gelijk toe, op het eerste gezicht klinkt het niet als fantastisch maar dit is echt ontzettend lekker, en voedzaam. Je krijgt spontaan weer kleur op je vangen. En deze van origine Portugese soep staat zo op tafel.

Boodschappen: 2 uien, 2 chorizo worsten (350 gram), olijfolie, 2 teentjes knoflook, 750 gram aardappelen, 500 gram boerenkool, 2 liter kippenbouillon, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.

Stap 1: Ontvel de chorizo en snij in kleine dobbelsteentjes. Neem een grote pan en bak uit tot ze lekker knapperig zijn. Haal de chorizo met een schuimspaan uit je pan en zet apart,

Stap 2: Snipper de uien en fruit ze in het overgebleven vet. Voeg gelijk al wat verse zwarte peper toe. Voeg na 5 minuten je tl paprikapoeder en je fijngesneden knoflooktenen toe. Zodra je uien binnen te kleuren is dit klaar.

Stap 3: Schil je aardappelen en snij ze in kleinere gelijkmatige stukken. Hierna kunnen ze bij de uien in de pan en voeg je 2 liter kippenbouillon toe. (of twee liter water met kippenbouillonblokjes als je haast hebt). Daarbovenop mag de boerenkool. Kook dit 15 minuten of zodra je aardappelen gaar zijn.

Stap 4: Pureer de soep maar doe dit kort, het mag een beetje grof blijven. Voeg tot slot je knapperige chorizo toe. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Stap 5: Schenk de soep in je mooiste soepkommen.

Gratis tip: vul een schaaltje met een beetje olijfolie en voeg daar een theelepel paprikapoeder aan toe en meng dit goed door elkaar. Heerlijk om een scheutje over je soep te doen.
Eet de soep lekker met brood.

aproveite sua refeiçãoGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.