KAASSTENGELS

KAASSTENGELS

KAASSTENGELS

Zoals je misschien gemerkt heb ben ik een echte soepliefhebber. Dan is het wel zo leuk om daar een broodje of iets anders bij te serveren. Vandaar nu een nieuw receptje voor “iets anders”. Kaasstengels. Hoewel kinderlijk eenvoudig om te maken, steel je hier wel de show mee. Het ziet er lekker en gezellig uit en het smaakt héérlijk!

Boodschappen: 1 pakje bladerdeeg, 5 plakjes Bacon, belegen of oude geraspte kaas, een beetje olijfolie, 1 ei en kruiden.

Stap 1: Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze op de onderkant. Zit er een onderkant aan? Ja dat zit er! De kant waar het velletje op zit is niet gepoederd met bloem, de andere kant wel. Leg dus de licht gepoederde kant op je werkplank. 5 plakjes. Ik laat ze altijd wel ontdooien maar niet té, anders dan wordt het zo’n plakkerige bende en dat werkt niet fijn.

Stap 2: Smeer de plakjes in met een beetje olijfolie. Strooi daar wat kruiden over. Peper en zout en bijvoorbeeld wat cayennepeper. Strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen. Dek af met een plakje bacon. Maak de bacon wat kleiner als het uitsteekt.

Stap 3: Neem nu de andere 5 plakjes bladerdeeg en smeer deze ook op de gladde kant in met olijfolie. Leg de ingesmeerde kant op het plakje bacon.Je hebt nu 5 dubbele plakjes bladerdeeg met “vulling”. Snij ieder plakje in 4 repen.

Stap 4: Hou met één hand het uiteinde van de reep vast en draai de andere kant twee keer om. Leg deze op een bakplaat met daarop bakpapier. Smeer de kaasstengels in met een een losgeklopt ei, strooi daar de rest van de geraspte kaas en wat grove zeezout over.

De oven in.

Stap 5: Leg de bakplaat in de oven (200 graden) en bak ze ongeveer 20 á 25 minuten tot ze lekker bruin zien. Draai ze na 10 minuten een keer om. Laat ze op een open rooster afkoelen dan blijven ze lekker knapperig. Je kunt ze direct serveren. Of een paar dagen goed houden in een afgesloten trommel.

En klaar zijn je kaasstengels! Heerlijk bij de soep of zo uit het vuistje!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.