SHAKSHUKA

SHAKSHUKA

Een veelgebruikte methode om te kijken wat we gaan eten is om een paar ingrediënten die ik nog heb liggen in te toetsen bij google gevolgd door het woordje “recept”. Dan komen er vanzelf leuke ideeën naar voren. Dat is dus antwoord op de vraag, wat eten we vandaag? Ik maak hem met gehaktballetjes. De vegetariërs kunnen dit dus achterwege laten.

BOODSCHAPPEN: 1/2 kilo gehakt, 2 uien, 1 blikje tomatenpuree 2 teentjes knoflook, 1 blik tomatenblokjes, eieren, paprika’s. Wij eten het met pitabroodjes, (de extra grote).

Stap 1: Kruid je gehakt zoals je dit gewend bent, en voeg als je dit in huis hebt 1 tl komijnzaad toe. Een klein beetje nootmuskaat kan ook geen kwaad. Draai er kleine gehaktballetjes van, iets kleiner dan een ping pong bal. Als je toevallig deze prachtige sport beoefent mag je er ook tafeltennisballetjes van maken. 😜 Braad de balletjes in een pan met olijfolie of boter tot ze mooi bruin zien. Haal de balletjes uit de pan en hou ze even apart.

Stap 2: Snij je uien in halve maantjes en fruit deze in dezelfde pan in wat boter tot ze mooi karameliseren. Voeg hier zwarte peper en een snuf zout aan toe. Voeg op het laatst je fijn gesneden knoflook en je blikje tomatenpuree en bak nog even mee.

Stap 3: Snij je paprika’s in smalle reepjes en voeg ze toe aan je gefruite uien. Bak nog even 5 minuten mee. Nu mag ook het blik tomatenblokjes er bij. Strooi een tl (of 2) paprika poeder in je pan. Zet je vuur laag en laat dit 5 minuten pruttelen.

Stap 4: Nu wordt het leuk! Maak in je saus holletjes met een lepel en breek boven ieder kuiltje een eitje. Deksel op de pan en laat dit op laag vuur met een deksel op de pan stollen. Een minuut of 10 op laag vuur (gebruik een goede pan met dikke bodem zodat je saus niet aanbrandt!) moet voldoende zijn.

Stap 5: Rooster je pitabroodjes, snij ze open en schep er een flinke hoeveelheid saus met een paar balletjes en natuurlijk zo’n prachtig gepocheerd eitje in.

Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.