It's just cooking

SPINAZIETAART

SPINAZIETAART

“Er zijn honderd redenen waarom je in de keuken niet maakt wat je zou willen maken. De jongste lust geen spinazie. Je partner heeft er geen trek in. Bla, bla bla. Terwijl, als je in een restaurant gaat eten, de meesten zeggen: “Oh, wat was dit weer heerlijk!” En weet je hoe dat komt? Omdat de kok gewoon zijn gang mag gaan. Wat hebben we geleerd? Lekker de keuken in, en nieuwe dingen proberen. En deze spinazietaart is een goede start!

BOODSCHAPPEN: 125 gram roomkaas met kruiden. Een grote zak verse spinazie, 1 pakje bladerdeeg, 1 ui, 1 bakje spekjes (of hamblokjes), 7 eieren, 1 zakje geraspte kaas en een beetje paneermeel. 

Stap 1: Bak de spekjes uit in een ruime pan. Snipper de ui fijn en voeg toe aan de spekjes. Laat dit op laag vuur even fruiten. Doe er nu al wat zwarte peper bij. Geen zout, dat zit al in de spekjes. Voeg de spinazie toe en laat dit slinken. Schep het hele prutje in een zeef of vergiet en laat dit uitlekken. Doe het terug in de pan en meng je roomkaas erdoor en de vulling is klaar.

Stap 2: Neem een springvorm (ik neem er één van 24 cm. Doorsnee) en vet deze in. Maak een bodempje van de bladerdeeg (zie foto), strooi hier een klein beetje van je geraspte kaas en wat paneermeel op.

Stap 3: Kook 5 eieren hard. Mix de andere 2 eieren door de geraspte kaas en voeg daar wat groene kruiden aan toe. Bijvoorbeeld oregano of Italiaanse kruiden en een beetje zout.

Stap 4: Schep het spinazie/ui/spekjesmengsel op het bladerdeeg

Stap 5: Maak met een lepel vier kuiltjes in je spinazie mengsel en druk daar de gepelde hardgekookte eieren in. Giet hier het geraspte kaas mengsel overheen. Snij reepjes van de je resterende plakjes bladerdeeg en leg deze in ruitvorm over het mengsel. Smeer dit in met wat melk of een geklopt ei.

Stap 6: Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de springvorm op de onderste(!) richel (dan wordt je bodem ook knapperig). 45 minuten in de oven dan is je quiche mooi bruin.

Dat was het! Niet zo moeilijk toch? Snij mooi punten net zoals een echte taart en serveer er wat komkommer of een frisse salade bij. Prachtige maaltijd, gezond én lekker!

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.