WITTE TIRAMISU

WITTE TIRAMISU

Net zoals in ieder ander gezin verschillen we ook hier in huis wel eens van mening. Daar heb ik (ook al is dat maar tijdelijk) een uitstekende oplossing voor. Witte tiramisu! Ik ben niet zo’n geweldige kok maar ik doe wel altijd mijn best en als ik dit dessert maak is iedereen stil en gelukkig. Het is zo ontzettend lekker! En als je de stappen volgt kan het niet mislukken. Wie ga jij er gelukkig mee maken?

Boodschappen:200 ml. Slagroom, 400 ml. Mascarpone, twee pakjes lange vingers, frambozen (of aardbeien) 1 reep witte chocola, sinaasappelsap, vanillesuiker (2 zakjes), poedersuiker (6 eetlepels), likeur (ik gebruik Aperol).

Stap 1: Slagroom kloppen, na twee minuten kloppen de poedersuiker erbij en doorkloppen tot je een mooie stevige slagroom hebt.

Stap 2: Meng de mascarpone met 2 eetlepels sinaasappelsap. Klop dit goed los met een garde. Je merkt dat de mascarpone dan dunner en soepeler wordt.

Stap 3: Meng de slagroom en het mascarpone mengsel. Doe dit rustig met een spatel zodat je niet alle lucht er uit slaat.

Stap 4: Rasp de witte chocoladereep grof. Of stop de hele reep in een blender en maal hem niet al te fijn.

Stap 5: doe flink wat sinaasappelsap in een kom (4 glazen) en voeg hier een flinke scheut Aperol aan toe. Zonder kinderen zou ik een verhouding adviseren van 3 delen sinaasappelsap op 1 deel Aperol. Met kinderen zou ik de dosis Aperol verdubbelen. (haha, geintje!).

Stap 6: Neem een ovenschaal (niet te groot) en doop de lange vingers in het sinaasappelmengsel en bedek hier de bodem van de ovenschaal mee. Smeer hier met een spatel een laagje van het mascarpone mengsel op. Precies zoveel dat je de lange vingers net niet meer ziet. Strooi hier een klein beetje van de geraspte witte chocola overheen en een klein beetje van je frambozen/aardbeien Snij dit wel eerst in kleinere stukjes.

Stap 7: Herhaal dit proces nog een keer. Langevingers dopen, laagje maken en afsmeren met restant van je mascarpone mengsel. Strooi hier tenslotte je restant witte chocoladerasp en frambozen overheen en laat een uur of drie opstijven in de koelkast. Wel huishoudfolie erover heen tegen het uitdrogen!

Stap 8: Snij vierkante stukken uit en plaats dit op een bordje met een blaadje munt of ander decoratiemateriaal, het oog wil ook wat.

Smullen maar!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.