BROCCOLISOEP

BROCCOLISOEP

Na wat ongezonde toetjes is het nu weer tijd  gezonds. Broccolisoep is ernstig gezond en als je de spekjes achterwege laat ook nog eens vegetarisch!

BOODSCHAPPEN: 500 gr. Broccoli, 1 of 2 stengels bleekselderij, 1 winterpeen, 1 ui, 2 groenten bouillonblokjes, 4 eetlepels crème fraîche (ja, daar is tie weer! Een goede vriend van mij zegt altijd: “Crème fraîche maakt alles lekker!” en dat is ook zo.) en spekjes.

Stap 1: Klontje boter in de pan, uitje snipperen en fruiten op midden/laag vuur. Winterpeen in blokjes erbij en in kleine stukjes gesneden bleekselderij. Lekker wat zwarte peper erbij en laat dit 10 minuten pruttelen.

Stap 2: Hou een klein roosje broccoli apart en voeg de rest fijngesneden aan de pan toe. Voeg 1,5 liter water toe en laat alles 10 minuten koken.

Stap 3: Bak de spekjes uit in een aparte pan. en snij het overgebleven broccoliroosje in minuscuul kleine stukjes.

Stap 4: Pureer de soep met een staafmixer. Voeg op het laatst de crème fraîche toe en meng dit goed door de soep. En nu proeven! Beetje zout erbij, Niet te gek doen met kruiden, de soep is prima zo!

Stap 5: Schenk in een kommetje (op de bank) óf op een mooi diep bord (aan tafel). Garneer met de spekjes en de fijngesneden broccoli.

NB Broccolisoep is een vreemd woord. Veel kinderen, en sommige volwassenen, denken: “is dat wel lekker?”. Nou ik kan je beloven, DIT IS LEKKER!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.