HUTSPOT (met klapstuk)

HUTSPOT (met klapstuk)

We zijn op de gezonde toer deze week. Het recept van vandaag is zeer eenvoudig maar toch net even anders dan dat de meeste het tot nu maken. Althans, ik zie het vaker langskomen met rookworst dan met klapstuk. Ik snap natuurlijk wel dat UNOX dit graag anders ziet maar vandaag maken we de slager eens blij.

 

Boodschappen: 1 bakje spekjes, 1 kilo aardappelen, 750 gram wortelen, 500 gram uien, 2 bouillonblokjes, 400 gram klapstuk, 1 klont boter en een beetje melk.

 

Stap 1: Zet een klein pannetje pannetje water op met daarin twee bouillonblokjes en het klapstuk.Zorg dat het vlees nét onder water staat. Dit is overigens gewoon rundvlees wat we, in plaats van bakken, zachtjes gaan koken voor 90 minuten.

Stap 2: Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Dan worden ze ook gelijkmatig gaar. Ook de fijngesneden wortelen en de grof gesneden ui mag erbij. Bovenop leg je het klapstuk in zijn geheel. Het vlees ligt er bovenop en hoeft niet onder water te staan.En ja natuurlijk, gemak dient de mens, je mag ook de voorgesneden zak met peen en ui gebruiken. Zet ze nét niet onder water op, en kook ze in 25 minuten gaar. Klein beetje zout erbij mag.

Stap 3: Bak de spekjes een beetje uit, hoeft niet al te bruin. Zet deze even apart.

Stap 4: Zet een pannetje op het vuur met 50 ml melk en een klont boter. Schep hier nog twee soeplepels bij met in totaal ongeveer 100 ml van het kookvocht van je groenten. Maak warm maar dit hoeft niet te koken!

Stap 5: Verwijder het klapstuk en snij dit in dobbelsteentjes. Giet de aardappelen met de groenten af en stamp ze grof. Giet hier de melk/gesmolten boter door. Doe dit beetje bij beetje zodat het niet te nattig wordt. Breng op smaak met een beetje peper. Geen zout want de spekjes mogen er nu ook door evenals het in blokjes gesneden klapstuk.

Lekker met een grote klodder grove mosterd!

#smugglerskitchen #hutspot #diner #klapstuk

DO YOU LIKE ME?
Als jullie, mits je het leuk vindt, mijn berichten af en toe willen liken of delen help je me heel erg.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.