PASTA ZALM

PASTA ZALM

Soms is het nieuws zo beroerd dat ik het gewoon gênant vind om gezellige recepten te plaatsen. Daar staat tegenover dat het leven wel gewoon verder gaat. En het gaat ons natuurlijk niet gebeuren dat we met zijn allen moegestreden door het leven gaan. Veerkracht en saamhorigheid brengt je verder.

Vandaar toch maar gewoon een lekker recept vandaag. Komend weekend wordt het aardig weer. Tijd voor een zomers recept. Zoals jullie misschien gelezen hebben waren we twee maanden geleden in Dubai en daar hebben we deze heerlijke pasta gemaakt samen met de vrouw des huizes. Het staat zó op tafel, en het is me toch lekker!

BOODSCHAPPEN: Tagliatelle, trostomaatjes, courgette, gerookte zalm (verse zalm kan ook), (light) room, smeerbare geitenkaas, Parmezaanse kaas, bieslook, rozemarijn, peper en zout.

Stap 1: Snij de courgette klein en leg dit op een ovenschaal samen met de trostomaatjes. Beetje peper en zout erover en wat rozemarijn. Tot slot een beetje olijfolie erbij en zet dit een minuut of twintig in de oven op 180 graden.

Stap 2: Zet een grote pan op het vuur met flink wat zout. (als je pasta kookt in zout water moet dit smaken alsof je een hap zeewater binnenkrijgt). Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet dit af.

Stap 3: Snij de gerookte zalm in kleine stukjes.

Stap 4: Maak een sausje van de smeerbare geitenkaas, bieslook en room, en een beetje peper en zout.

Stap 5: Meng het sausje door de tagliatelle. Voeg de trostomaatjes en de courgette uit de oven toe en natuurlijk de zalm snippers. Meng dit goed door elkaar en snipper er wat Parmezaanse kaas over en voilà!

NB Het is wel zo lekker om er een frisse salade bij te maken. Wij namen gemengde sla met avocado, tomaten en komkommer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.