PERENTAART

PERENTAART

Bij ons in de tuin staat een perenboom. Eigenlijk zijn de peren voor de kraaien. Althans dat vinden zij van wel. Tegen de tijd dat de peren rijp zijn smullen zij er van. Dit jaar heb ik aan de kraaien gevraagd of ik zelf ook een paar peren mocht. En dat was goed. Ze zijn nog niet helemaal rijp maar dat geeft niks. Na anderhalf uur bakken zijn ze heerlijk.

BOODSCHAPPEN: 300 gram roomkaas, 1 citroen, 2 rollen beschuit, 75 gram boter, poedersuiker, een snuf zout, 3 eieren, 400 gram peren, bakpoeder en 30 gram aardappelzetmeel.

Ingrediënten 

Stap 1: Kruimel de de pakken beschuit fijn (haal er ongeveer 5 uit, anders heb je net iets teveel(!). Meng daar 2 eetlepels poedersuiker en 75 gram boter met de hand doorheen. Neem een springvorm van 24 of 28 cm doorsnee en druk de substantie stevig aan op de bodem met een lepel.

Stap 2: Rasp de citroen en doe deze rasp in een ruime kom. Pers daarna de citroen uit en doe dit er ook bij, samen met de roomkaas, voeg een zakje bakpoeder en 30 gram aardappelzetmeel toe. Ook hier doe ik nog een eetlepel poedersuiker bij. Splis de eieren in dooiers en eiwit. De drie dooiers gaan ook in deze grote kom, het eiwit hou je apart. Klop het hele zwikkie met de hand tot een homogeen luchtig geheel.

Stap 3: Neem een SCHONE vetvrije kom en klop daarin het eiwit met een snufje zout. Hoeveel is een snufje zout? Nou dat is meer dan een korrel en veel minder dan een hand! Dan is dat maar duidelijk. Als je de schaal ondersteboven kunt houden zonder dat je eiwit eruit valt is hij goed. Spatel dit opgeklopte eiwit door je grote kom met de roomkaas etc. Ik zeg spatelen en niet roeren omdat je anders alle lucht uit de substantie slaat.

Stap 4: Schil je peren, haal de klokhuizen eruit en maak er plakjes van, liefst niet dikker dan 0,5 centimeter. Leg de peren op je beschuitbodem, beetje netjes graag. Giet je roomkaas mengsel hier overheen en strijk dit met een lepel mooi glad.

Stap 5: Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de springvorm op de één na onderste richel, 90 minuten laten staan. En klaar is je taart.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.