It's just cooking

ROMIGE PREISOEP MET MAKREEL

ROMIGE PREISOEP MET MAKREEL

Het is onvoorstelbaar hoe lekker iets kan zijn met zo weinig ingrediënten. Een heerlijke verse soep met makreel. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en hij lukt eigenlijk altijd, zo simpel.

BOODSCHAPPEN:500 gram Prei, 3 knoflookteentjes, 50 gram boter, 750 ml. water, 125 ml slagroom, 1 tuinkruidenbouillontablet, 1 gerookte makreel. Iets groens om te garneren, bijvoorbeeld peterselie.

Stap 1: was en snij de prei. Eerst een keer in de lengte snijden en dan dwars in halve maantjes. Wees niet bang om veel groen mee te snijden dat geeft de soep een mooie kleur en smaakt heerlijk.

Stap 2: Snij de teentjes knoflook in kleine stukjes (niet persen hè!)

Stap 3: Smelt 50 gram boter in een pannetje en bak de prei en knoflook hierin voor 15 minuten. Vuur middelhoog.

Stap 4: Voeg een bouillon blokje toe, 750 ml. water en 125 ml. slagroom. Laat dit nog 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 6: Pureer je soep met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe.

Stap 7: Ontvel je gerookte makreel. Verwijder de graatjes en breek hem in grove stukken.

Stap 8: Schenk de soep in een bord (!), geen kom anders kukelt de makreel onder water. Dat vind het visje misschien wel prettig, maar jij niet want het oog wil ook wat. Leg in het midden van ieder bord wat grove stukken makreel. Strooi er een beetje fijn gesneden peterselie over.

Aan tafel!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.