GEVULDE VARKENSHAAS
Sinds vorig jaar heb ik een Kamado. Dat is een BBQ met een deksel net zoals de bekendere Big green egg. Dat is eigenlijk net zoiets als een gewone oven maar dan net even leuker. Dat betekent dat wat ik hieronder schrijf ook gewoon in je oven kan.
Boodschappen (4 personen): 4 varkenshaasjes, champions, (punt) paprika, 1 ui, geraspte belegen kaas, peper/zout en wat Italiaanse kruiden.
Stap 1: Snipper je ui en fruit deze in een klein pannetje met wat boter of olijfolie tot ze lichtbruin zijn.
Stap 2: Voeg de zeer fijn gesneden paprika en champions toe en bak deze even mee. Voeg peper en zout en wat Italiaanse kruiden toe.
Stap 3: Snij je varkenshaasje in de lengte open. Als je heel handig bent probeer je er een mooi lapje van te snijden. Dat doe je door hem met een scherp mes te snijden zoals je een appel schilt. (valt niet mee, maar is wel leuk).
Stap 4: Leg je prutje van champions, paprika en ui op 2/3 van je lap of vul hem ermee als het snijden van een lapje niet gelukt is. Bestrooi dit met wat belegen geraspte kaas. Rol hem op / vouw hem dicht en bind dit aan elkaar met keukentouw. Kruid nog wat bij met peper en zout.
Stap 5: Breng je BBQ/oven op een temperatuur van 120 á 125 graden (slow cooking) en leg de dichtgeknoopte varkenshaasjes er op voor ongeveer 30 á 45 minuten. Mocht je de trotse bezitter van een kerntemperatuurmeter (7,95 bij IKEA) dan stel je ze in op ongeveer 60 graden.
En klaar zijn je gevulde varkenshaasjes. Wij aten ze met knolselderijpuree en gebakken witlof met honing/spekjes en walnoot.