ANDIJVIEKOEKJES
Eigenlijk is dit gewoon een recept voor stamppot rauwe andijvie. Maar als je er mee klaar bent en een flinke klodder stamppot in een kookring doet en opbakt heb je ineens een andijviekoekje!
Boodschappen: 1 zak gesneden andijvie, 1 kilo beetje kruimige aardappel, 2 uien, 1 zakje geraspte kaas. 4 lekkere worsten, nootmuskaat, zongedroogde tomaat(vond ik leuk, hoeft niet), peper en zout. 125 ml melk en een flinke klont boter (ongeveer 100 gram).
Stap 1: Snij de uien, dit hoeft niet al te fijn. kwart ringetjes of zo. Fruit ze in de pan op laag vuur zodat ze bruinig worden en karameliseren. Voeg direct al een flinke snuif zwarte peper toe. Voeg op het laatst als je dit wilt de fijngesneden zongedroogde tomaat aan toe.
Stap 2: Schil je aardappelen en snij daar mooie gelijkmatige stukken van. Een beetje zout mag hier wel bij. Kook ze een minuut of 15 of tot ze gaar zijn. Giet af. En laat ze even uitdampen.
Stap 3: Zet een klein pannetje op het vuur met de melk en de boter. Warm dit op. Hoeft niet te koken. Voeg flink wat nootmuskaat toe en meng door elkaar.
Stap 4: Stamp je aardappelen goed tot kruim. Voeg de melk/boter toe en klop dit er met een garde goed door. Dit is best een zwaar klusje. Zo krijg je een lekkere romige puree.
Stap 5: Voeg je geraspte kaas toe en de andijvie en roer dit door tot je een mooie stamppot hebt.
Stap 6: Neem een koekenpan voeg boter toe en, als je ze hebt kookringen, vul dit met een flinke kwak stamppot en bak de stamppot alsof het een hamburger is aan beide kanten lekker bruin.
Stap 7: Braad je worsten zoals je gewend bent.
Et voila! Andijviekoekjes met worst! Lekker met een beetje piccalilly!