ZANDKOEKJES

ZANDKOEKJES

Wat is er nu leuker dan bij de start van het weekend of een regenachtige dag zelf koekjes te maken? Ik heb dus een heel klein receptje waar je de mensen gelukkig mee maakt. En als je nog kinderen moet entertainen dan zijn zij hiermee ook weer even van de straat.

Boodschappen: 200 gram tarwebloem, 1 ei, 150 gram (room)boter en 100 gram basterdsuiker. Mocht je toevallig nog een reep pure chocolade hebben liggen dan kun je die in hele kleine stukjes brokkelen en er ook doorheen doen. Ik voeg ook een kopje Benco toe. Dat is de korrelige suikervariant van cacao poeder.

Fijngehakte pure chocolade, lekker voor door je deeg.

1 Splits je ei, de dooier gaat in je mengschaal, het eiwit kun je eventueel gebruiken om je koekjes mee in te smeren voordat ze de oven in gaan, daar gaan ze mooi van glanzen.

2 Doe ook je bloem, je boter en de basterdsuiker in je mengschaal. Volgens mij gaat met de hand kneden het makkelijkst. Zodra de boter zachter wordt kun je er een mooie bal van kneden. Omwikkel deze met folie en leg hem 30 minuten in de koelkast.

3 Haal de afgekoelde bal uit de koelkast en strooi een beetje bloem op je aanrecht. Ja! Lekker kliederen! Leg je deeg er op en rol met de deegroller of je jeneverfles uit tot een mooie lap van net geen halve centimeter dik.

Een mooie deegbal net uit de koelkast

4 Steek er lollige vormpjes uit met een steker, of als je die niet hebt gewoon een klein glaasje. Die stond toch nog op de aanrecht naast je jeneverglas. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een bakplaat met bakpapier.

5 Smeer de koekjes in wording, als je dit wilt, in met je los geklopte eiwit.

6 Zet je heteluchtoven op 175 graden en zet je bakplaat in het midden van de oven. Bak ze 15 minuten. En niet langer! Ze zijn heel zacht maar stijven op tot een lekker bros koekje.

Dat was het. Ik doe een handvol koekjes in kleine leuke trommeltjes en deel deze uit aan de mensen die me lief zijn.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.