STOOFPOT RUNDVLEES/POMPOEN

STOOFPOT RUNDVLEES/POMPOEN

Het is koud vies, nat rotweer. Zo, dat is er uit. Er zijn veel dingen die niet zo leuk zijn om te doen. Het uitlaten van de hond, in de tuin werken, of de auto wassen zijn nou niet bepaald klusjes die ik erg prettig vind met dit weer.

Maar… wat héél erg leuk is om wel te doen is het maken van een heerlijk stoofpotje. Ik doe dat vandaag in de tajine maar natuurlijk mag en kan dit ook in je eigen favoriet pan. Heerlijk lekker snijden in de keuken, en al heel snel komen de eerste geluiden uit huis wat het hier toch heerlijk ruikt.

Boodschappen: 500 gr Riblappen, 1 flespompoen, 1 prei, 1 winterpeen, 2 uien, een handvol zwarte olijven, 1 blik gepelde tomaten, 200 ml bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 el bloem, 1 pak zilvervliesrijst en kruiden naar keuze. Ik gebruik peterselie, kurkuma, koriander, komijn, laurier, zwarte peper en zout.

Stap 1: Snij je vlees in grote brokken ongeveer zo groot als de helft van je handpalm. Peper en zout erop, beetje olijfolie en een beetje boter in je pan en aanbraden tot het bruin ziet. Verwijder het vlees uit je pan en leg even weg op een bordje.

Stap 2: Snij je uien niet al te fijn en fruit ze aan in dezelfde pan. Na 10 minuten ook de fijngesneden knoflook en flink wat zwarte peper erbij.

Stap 3: Maak of neem 200 ml bouillon en giet dat bij de uien. Hierboven op leg je het vlees en verdeel je er een eetlepel bloem over. Voeg ook al je kruiden en de olijven toe.

Stap 4: Snij je pompoen in dobbelstenen, je prei in halve manen van een 1 cm dik, en ook je winterpeen in dobbelsteentjes.

Stap 5: na twee uur sudderen op je allerlaagste vuurtje voeg je de gesneden groente uit stap 4 toe.

Stap 5: Na nog eens 45 minuten sudderen ben je klaar!

Lekker met zilvervliesrijst en een schijfje komkommer.

Aan tafel!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.